Proiectul de buget al Nova Apaserv, amânat din nou

Va fi o sedință extraordinară

Proiectul de buget al societății Nova Apaserv a fost amânat din nou. Ședința ordinară a Consiliului Județean Botoșani a început cu scoaterea de pe ordinea de zi a unui punct ce urma să fie supus votului. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, a anunțat că proiectul de buget al Nova Apaserv a fost scos de pe ordinea de zi pentru că nu avea avizul de la două comisii, de urbanism și financiar.

Consilierul PSD Paul Pavăl a susţinut că s-a cerut prezenţa la comisie a reprezentantului special al Judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor Nova Apaserv, însă Radu Judele nu a venit. La rândul său, Gheorghe Sorescu a explicat că Judele se află în concediu de odihnă.

Amânarea aprobării bugetului pentru operatorul de apă afectează investițiile care se află în lucru în acest moment în județ. Mai mult chiar, Gabriel Cârlan, directorul societății Nova Apaserv, a spus că nu poate semna contractul pentru începerea lucrărilor de la Dorohoi.

Pentru a se depăși și acest impas, Gheorghe Sorescu a anunțat că săptămâna viitoare va fi convocată o ședință extraordinară în care se va discuta strict acest subiect.

Motivul neavizării de către comisii a proiectului de buget al societății Nova Apaserv este că s-a introdus un punct în care era prevăzut ca indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație să fie majorate cu încă 900 de lei, reprezentând un procent din profitul operatorului de apă, pe lângă cei 1.000 de lei pe care îi primesc în prezent lunar.

Citeste si:

Facebook Comments