VIDEO! Promisiuni pentru reabilitarea teatrului “Mihai Eminescu”

Aparent, s-a găsit o soluție pentru reluarea lucrărilor la teatrul Mihai Eminescu. Consilierii locali au aprobat astăzi două proiecte de hotărâre ce vizează reabilitarea ruinei din mijlocul urbei. Banii ar urma să vină tot de la Uniunea Europeană. Cele cinci milioane de euro, ce se preconizează a fi accesate, nu vor reuși însă să acopere costul total al lucrărilor, motiv pentru care vor apărea noi probleme.

Politicienii de la Botoșani s-au tot bătut cu pumnii în piept de aproape trei ani că vor găsi o soluție în vederea salvării teatrului. Lucrările la clădirea care este la un pas de prăbușire, ar putea fi reluate. După demersurile făcute de șefii din Primărie, urmează a se depune un proiect în vederea accesării de fonduri europene. Mai precis, a fost deschisă o axă de finanțare destinată proiectelor ce nu au fost finalizate la termen.

Conform șefilor din Primărie, proiectul are toate șansele să fie aprobat. Unul dintre viceprimari a intervenit cu o neclaritate.

Primarul Cătălin Flutur este conștient de faptul că cele 5 milioane de euro nu vor fi suficiente pentru finalizarea lucrărilor. Costul manoperei a crescut comparativ cu momentul semnării contractelor, iar prețul materialelor aproape că s-a dublat.

La apariția celei mai mici șanse de salvare pentru teatru, social democrații n-au ezitat să-ți aloce meritele. Membri PSD spun că ar fi bătut deseori pe la ușa Ministrului Dezvoltării pentru a cere sprijin. Iar proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Conform informațiilor obținute de la firma Victor Construct, societate care a câștigat licitația privind reabilitarea teatrului, pe lângă cele 5 milioane de euro care ar putea ajunge la Botoșani, ar mai fi necesare 8 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la structura de rezistență. De unde vor proveni acești bani, rămâne o enigmă.

Până pe 16 iulie proiectul trebuie depus, supus evaluării, iar mai apoi, dacă va îndeplini condițiile cerute de Uniunea Europeană va fi și aprobat.

Citeste si:

Facebook Comments