VIDEO! Promovabilitate scăzută la Bac-ul de toamnă

Mulți au depus contestații, puțini au avut noroc. Doar 9 elevi din cei peste 150 care au contestat notele obținute la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au obținut medii mai mari și au reușit să promoveze examenul maturității, iar procentul de promovabilitate a crescut cu doar un punct.

După ce sperau că notele rușinoase din prima sesiune îi vor trezi, se pare că elevii botoșăneni nici de această dată nu au dovedit că pot fi mai buni. Rezultatele finale publicate pe siteul Ministerului Educației arată că puțin peste un sfert din elevii botoșăneni prezenți la Bacalaureatul de toamnă au obținut note de trecere.

Procentajul înainte de contestații indica o promovabilitate de aproape 29%. După ce lucrările au fost recorectate, acesta a mai crescut cu un procent. În urma soluționării contestațiilor, pe lângă cei 168 de absolvenți declarați admiși, s-au mai adăugat încă 9. Ceea ce a făcut ca numărul de promovați să ajungă la 177.

Cei mai mulți candidați, care au promovat bacalaureatul de toamnă, au obținut medii între 6 și 6,99, 135 de absolvenți. 35 au fost notați cu medii între 7 și 7.99 și s-au înregistrat și trei medii între 8 și 8.99. Niciunul dintre candidați nu a reușit o medie mai mare de 9. Rezultatele obținute în acest an sunt asemănătoare cu cele de anul trecut.

Cât privesc rezultatele obținute la învățământul Seral, situația este dezastruoasă… cel puțin așa arată statisticile. Din cei 14 elevi care s-au prezentat la examene, niciunul nu a reușit să obțină notă de trecere.

Citeste si:

Facebook Comments