Protest cu sicriu în căruț

Aproximativ 100 de oameni au iesit in strada

Parinţii bebeluşului mort la Maternitatea Botoşani pe data de 3 septembrie şi-au strigat ieri durerea în stradă. Zeci de persoane s-au mobilizat şi au ieşit în stradă pentru a-şi exprima susţinerea pentru soţii Alexandrescu, dar şi pentru a prostesta împotriva neregulilor din maternitate. Tocmai pentru că nu inţeleg cum un bebelus perfect sănătos a ajuns să moară sub ochii cadrelor medicale, fară ca aceştia să precizeze cauza decesului, cei doi părinţi au depus plângere penală ca cei vinovaţi să plătească. La protestul, organizat joi seară, s-au adunat in jur de 100 de persoane, femei şi bărbaţi, vârstnici şi copii impresionaţi de drama tinerilor părinți.

”Doctore, salvează-mi viață! Vreau la mama!”, ”Siguranță și profesionalism. Asta așteptăm de la voi, doctorilor!”, ”Stop lipsei de informare a pacienților” sau ”Nu ne mai omorâți copii cu ignoranța voastră!” sunt doar câteva dintre tulburătoarele mesajele pe care oamenii au vrut să le transmită.

Pe lângă pancarde, protestatarii au folosit şi un căricior pentru bebeluşi în care au pus un sicriu mic si alb, să evidenţieze mesajul pe care au vrut să-l transmită.

Lângă protestatari s-au alăturat şi managerul Spitalului Judeţean, Corneliu Mihai, directorul medical, Angela Ţurcanu dar şi vicepresedintele Dorin Birta, ce au invitat parinţii indurerati la o discuţie în privat.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au asigurat părinţii că se va demara o anchete interna in acest caz. Sunt în atentia procurorilor si s-a deschis o anchetă pentru omor din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Protestatarii au pornit într-un marş din faţa Prefecturii spre Maternitatea Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments