Protest la DSP Botoșani

Au venit angajații de la Sanatoriul Podriga

Grevă la Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Aproximativ 25 de angajați de la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga au venit în fața sediului DSP Botoșani pentru a protesta împotriva refuzului de a acorda autorizarea sanitară de funcționare a acestei unități medicale. În lipsa acestei autorizații, Sanatoriul de la Podriga a pierdut finanțarea de la Casa Județeană de Asigurare de Sănătate Botoșani, bani care asigurau hrana și medicația pacienților din respectivul spital.

Scopul grevei a fost și de a se găsi urgent o rezolvare pentru primirea acelei autorizații sanitare de funcționare, prin care se va debloca și finanțarea din partea Casa de Sănătate Botoșani.

Întâlnirea a fost una tensionată, în unele momente folosindu-se un ton ridicat, care putea fi auzit pe holurile instituției.

La final, reprezentanții DSP și-au menținut punctul de vedere, și au respins variant alimentării cu apă din cisterne. În schimb, sunt de acord cu montarea unor filtre pentru îmbunătățirea calității apei, până când se va da drumul la alimentarea din noua sursă.

Liderul de sindicat a precizat că dacă se achiziționează acele filtre, în 2-3 zile se poate emite autorizația.

Întrebat dacă crede că la mijlocul sunt interese ascunse legate de Sanatoriul Podriga, Daniel Bulboacă nu a vrut să comenteze prea mult pe acest subiect.

Felicia Beleca a precizat și de ce a emis autorizația sanitară de funcționare până în acest an la Sanatoriul Podriga.

Directorul DSP Botoșani, Silvana Tudorache, consideră că în mod greșit se arată cu degetul spre instituția pe care o conduce ca fiind principala vinovată pentru situația de la Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga.

Silvana Tudorache susține că și alte unități sanitare din zona Săveni pot rămâne fără autorizație dacă se va dovedi în urma analizelor că apa este neconformă. Într-o lună ar trebui să își reînnoiască autorizația sanitară Unitatea Medico-Socială.

 

Citeste si:

Facebook Comments