Protest la Leorda, în atenția jandarmilor

Protest la Leorda, în atenția jandarmilor

În perioada 27 februarie – 03 martie a.c., efective de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestarea de protest organizată în parcarea primăriei comunei Leorda.

Organizatorul estimează participarea unui număr de aproximativ 100 de protestatari, intervalul orar în care aceștia își pot manifesta nemulțumirile fiind 13.00 – 16.00.

Două persoane au fost împuternicite de organizator să răspundă de desfășurarea în condiții pașnice a adunării publice, pentru a nu se produce acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.
La solicitarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, a fost emisă o dispoziție a Primăriei comunei Leorda privind interzicerea comercializării și consumului de băuturi alcoolice la societățile comerciale aflate la o distanță mai mică de 500 de metri de sediul primăriei, în perioada desfășurării manifestării publice.

Echipele de dialog ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi prezente în zonă pentru a aduce, în cazul în care va fi necesar, clarificările necesare în ceea ce privește legalitatea organizării și desfășurării întrunirilor publice, precum și drepturile și obligațiile participanților.

Pentru ca programul de lucru normal al primăriei să nu fie afectat în vreun fel, recomandăm manifestanților să intre în sediul acesteia doar dacă au de rezolvat anumite probleme care țin de atribuțiile administrației locale.

Conform prevederilor legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizatorul trebuie să ia măsuri pentru interzicerea participării persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice sau care se află sub influenţa acestora, precum și pentru îndepărtarea participanţilor care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică, iar când aceştia nu se supun, să îi semnaleze forțelor de ordine.

În executarea misiunii, jandarmii vor fi sprijiniți, potrivit competențelor , de efective de poliție și pompieri.

Citeste si:

Facebook Comments