Protest la Penitenciar

O parte din angajații de la Penitenciarul Botoşani, membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare şi din Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, au protestat joi dimineață pentru două ore.

Aceștia şi-au strigat nemulţumirile legat de condiţiile de muncă, a salarizării, care nu este pe măsura eforturilor, precum şi a deficitului de personal care îi obligă pe cei din sistem să lucreze ore suplimentare neplătite.

Pe ploaie și pe un vânt crâncen, cu vuvuzele şi fluiere, angajții de la Penitenciar au făcut un zgomot infernal, printre scandări, încercând să atragă atenţia şi asupra lor.

La nivel național sistemul penitenciar are un deficit de 8.000 de posturi raportat la standardele în materie emise de către Administrația Națională a Penitenciarelor și se înregistrează 1,5 milioane de ore suplimentare, iar perspectiva este ca acești indicatori să se înrăutățească în condițiile în care dinamica de personal înregistrează un trend negativ pe fondul inechităților salariale promovate de către ministrul Raluca Prună prin refuzul de a aplica OUG 20/2016 și angajaților din penitenciare, au mai spus protestatarii.

 

Citeste si:

Facebook Comments