Protest pe ninsoare pentru drumuri mai bune

Vrem o țară ca afară, dar circulăm în continuare pe drumuri brodate cu gropi.

Sătui să își repare mașinile, iar la ei ambulanțele să ajungă cu zeci de minute întârziere, locuitorii comunelor Mihălașeni și Dângeni au organizat duminică un protest.

Zeci de șoferi care tranzitează frecvent Drumul Județean DJ 294 Mihălășeni-Dângeni, speră că mesajul lor să ajungă și în birourile calde ale șefilor de la Consiliul Județean dar și în cele ale conducerii Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

A nins puternic duminică dimineața, iar gropile s-au ascuns parcă sub zăpadă.

Cu pancarde, claxoane și steaguri, aproape 50 de locuitori ai comunelor Dângeni, Mihălășeni ai ieșit în stradă să își strige off-ul. Li s-au alăturat și alți șoferi revoltați, care au urcat la volan și au tras un semnal de alarmă celor care ar trebui să ia măsuri pentru asfaltarea celor 12 km de drum județean pietruit, care face legătura între comunele Mihălășeni și Dângeni.

Drumul n-a vazut petic de asfalt de zeci de ani. Inițiatorul protestului a fost un tânăr. A reușit să-și mobilizeze consătenii săi pe internet.

Coloana de mașini a pornit din fața Primăriei Mihăileni și a mers până la Dângeni. Oamenii nu-și pun mari speranțe că pe drumul lor va curge curând asfaltul, dar, încercarea de a se face auziți aduce totuși o urmă de încredere.

Localnicii se gândesc cu disperare că venirea iernii i-ar putea bloca în comună. Și nu este doar un exercițiu de imaginație ci o situație pe care au trait-o pe propria piele.

Acesta nu este primul și probabil nici ultimul protest organizat de botoșăneni din cauza stării precare a drumurilor din județ. Din păcate, șefii Consiliului Județean cunosc marea durere a șoferilor.

Ei consideră că protestul a fost justificat, însă, astfel de probleme sunt în mai toate comunele județului. Rămâne totuși promisiunea că într-o zi asfaltul va ajunge și pe drumul de la Mihălășeni.

Citeste si:

Facebook Comments