Protest pentru drumuri mai bune la Nicșeni

Protest pentru drumuri mai bune la Nicșeni

Locuitorii comunei Nicșeni pur și simplu s-au săturat să scoată bani din buzunarele proprii pentru a-și repara casele și mașinile. Așa că luni dimineață, de la orele 10.00, o parte din cei nemulțumiți au ieșit în fața Căminului Cultural din Nicșeni să protesteze și să-și facă cunoscute nemulțumirile. Gropi adânci de aproape 7 cm «condimentează» drumul din comuna Nicșeni. De cel puțin 26 de ani nu s-a mai turnat covor asfaltic în această comună. Doar mici peticeli şi acelea doar de faţadă. În plus, traficul mașinilor de mare tonaj a făcut ca toate casele de la drum să aibă pereții crăpați. Cu venituri mici, cei afectaţi nu au posibilitatea de a-şi repara casele. Oamenii din comună sunt disperaţi. Disperare care i-a determinat să iasă în stradă şi să protesteze.

Oameni în vârstă plâng fiindcă pereţii caselor lor crapă din cauza maşinilor de mare tonaj care trec pe Drumul Judeţean 296.

Este cazul şi al lui Petru Ispir care spune că atât casa lui cât şi cele ale vecinilor au pereţii crăpaţi în jurul ferestrelor şi că în fiecare an aceştia scot bani din buzunarul propriu pentru reparaţii.

O bătrânică de 80 de ani, din satul Dorobanţi, comuna Nicşeni, este disperată fiindcă va trebui să plătească asigurarea de cel puţin 100 de lei în condiţiile în care aceasta are o pensie de doar 400 de lei. Această asigurare o ajută să repare casa de fiecare dată când crapă pereţii. Şi se întâmplă destul de des.

Locuitorii comunei Nicşeni spun că s-au săturat să repare autovehiculele care se uzează continuu din cauza drumurilor cu gropi.

Oamenii din Nicşeni sunt pregătiţi să se alieze cu sătenii din Roma şi să protesteze în faţa Palatului Administrativ din municipiul Botoşani.

Despre situația de la Nicșeni știe și președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu.

La final, șeful CJ Botoșani, a ținut să mai precizeze că trebuie luat în calcul un program multianual de investiții care să cuprindă lucrări de reparare de amploare, fiindcă aceste cârpeli care se fac în acest moment nu mai țin foarte mult.

Citeste si:

Facebook Comments