VIDEO! Protest spontan la Nova Apaserv

Continuă șirul protestelor la Botoșani! 50 de angajați ai societății Nova Apaserv au declanșat un protest spontan în cursul acestei dimineți.

Nu este vorba de angajații care stau comod la birouri, ci de oamenii care muncesc în canale, șoferii și personalul necalificat. Angajații nu au pretenții mari, vor salariul minim pe economie, 1450 lei și să fie încadrați în grupele de muncă corespunzătoare.

Aproximativ 50 de angajați ai operatorului de apă s-au prezentat de dimineață la garajele din Zona Industrială ale Nova Apaserv, dar au refuzat să iasă în teren.

Sunt muncitorii care duc în spate greul unității, care stau în canale, remediază avarii dar au salarii de mizerie. După 30 de ani de muncă, un angajat câștigă între 900 și 1400 de lei.

La Nova Apaserv au început negocierile pentru contractul colectiv de muncă iar semnalele nu sunt deloc pozitive. În plus, angajații au pierdut multe din sporuri în urmă cu câțiva ani.

În Zona Industrială a ajuns și directorul Nova Apaserv. Liderul de la apă recunoaște că nu toate lefurile sunt cu multe zerouri.

Dacă în urma negocierilor salariale angajații nu vor avea câștig de cauză, oamenii intenționează să continuă protestele.

La protest au participat muncitori de la Cătămărăști, de la stația de tratare a apei Bucecea, de la Dorohoi, Darabani. Săveni și Ștefănești.

Citeste si:

Facebook Comments