VIDEO! Protest spontan la Psihiatrie

Protest spontan azi la Spitalul Judeţean, unde aproximativ 50 de angajaţi ai Secţiei de Psihiatrie au întrerupt lucrul şi au ieşit în curte, în semn de nemulţumire faţă de sporurile primite în martie. Mai mult, spun aceştia, la salariul următor se aşteaptă să le scadă veniturile, odată cu noul regulament de acordare a sporurilor. Cei mai afectaţi vor fi infirmierii, îngrijitorii şi alte categorii de personal, care n-au beneficiat de majorările de la 1 martie.

Problemele au început de mai mult timp şi nu este primul protest din acest an. În urmă cu aproximativ două luni, primii care au ieşit în faţă au fost infirmierii şi îngrijitorii, alături de chimişti, biochimişti sau biologi. Pe lângă personalul administrativ, aceştia au fost cei cărora nu li s-au mărit salariile de la 1 martie. Doar asistenţii medicali şi medicii au beneficiat de majorări luna trecută. Recent însă, au primit fluturaşele de salariu şi chiar şi ei spun acum că s-au simiţit păcăliţi.

Mai mult, sporurile pe care obişnuiau să le primească au scăzut brusc sub limita minimă de 50%. Aşa că în loc de 75 %, cum luau până acum, în martie au primit aproximativ 48%, adică nişte sute de lei mai puţin. De fapt, spun oamenii, au câștigat la salariul de bază dar au pierdut la sporuri. Şi asta din cauza unor modificări ce limitează aceste cheltuieli.

Nemulţumirile sunt şi mai mari în cazul infirmierilor şi îngrijitorilor. Nu numai că au fost pasaţi la majorările din martie dar acum riscă să aibă salariile şi mai mici. În plus, muncitorii de supraveghere au pierdut de tot sporul. Este zero acum, spun cadrele medicale. Şi asta în timp ce condiţiile de muncă sunt extrem de grele.

Aproximativ 150 de salariaţi are Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

 

Citeste si:

Facebook Comments