VIDEO! Protest spontan și la Primărie

Revoltă în administrația publică locală! Funcționarii Primăriei Botoșani au izbucnit ieri după amiază, nemulțumiți fiind de nivelul salarizării.

Angajații susțin că de la 1 februarie ar trebui să le crească salariile cu 20% iar în plus o a două majorare, tot de 20% ar trebui aplicată conform unei hotărâri a Curții Constituționale. I-a lămurit Cătălin Flutur: dacă se aplică aceste creșteri, Primăria rămâne fără bani pentru întreținerea orașului.

Zeci de funcționari din Primărie și-au spus ieri păsul în fața edilului Cătălin Flutur. Oamenii se plâng de salariile mici și spun că lefurile lor ar trebui aliniate cu ale colegilor din țară, respectiv să crească cu 40%.

Atitudinea primarului nu a fost cea mai potrivită, spun angajații din Primărie.

Edilul șef al urbei recunoaște că salariile sunt mici, dar doar pentru o parte a funcționarilor. Drept urmare nu ar mai rămâne bani nici pentru investiții și nici măcar pentru întreținerea orașului.

O soluție identificată pentru a se putea majora lefurile funcționarilor ar fi ca un procentaj din impozitul pe venitul global să rămână la Botoșani, bani pe care municipalitatea îi virează către stat, dar asta depinde deja de decizia oficialilor de la capitală.

Funcționarii din Primărie nu înțeleg cum la Consiliul Județean a fost posibilă majorarea cu 75%, iar în cazul lor este refuzată o creștere cu 40%.

În cursul zilei de astăzi s-au făcut noi calcule privind impactul majorărilor asupra bugetului. Dacă nu se va ajunge la un acord, funcționarii intenționează să intre în grevă.

Citeste si:

Facebook Comments