VIDEO! Proteste anunţate

Angajații Nova Apaserv și cei de la Urban Serv amenință cu greva, de la 1 aprilie, iar bugetarii de la Agenția pentru Protecția Mediului spun că vor bloca fondurile europene.

Prin vocea liderului de sindicat, Cristian Sadovei, aceștia susțin că nu reușesc să ajungă la un acord privind negocierile salariale, motiv pentru care botoșănenii ar putea rămâne de Sărbătorile Pascale fără apă și cu străzile nemăturate. Vestea a fost făcută publică la întâlnire cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

În urmă cu mai bine de o săptămână, o parte a angajaților Nova Apaserv au declanșat un protest spontan din cauza nivelului salariilor. La Urban Serv s-a declanșat conflictul de muncă, iar până la grevă mai este un singur pas.

Liderul de sindicat al salariaților Urban Serv s-a plâns și de atitudinea membrilor Consiliului de Administrație al societății care nici n-au vrut să audă de nemulțumirile salariaților .

Sadovei a anunțat că de pe 1 aprilie se va face grevă de avertisment, iar de pe 10 aprilie nu se va mai ridica gunoiul, iar cetățenii ar putea rămâne și fără apă.

Ba mai mult, liderul de sindicat a specificat faptul că a fost amenințat verbal de către un membru al Consiliului de Administrație al Urban Serv să înceteze cu acțiunile privind creșterile salariale.

S-a așteptat un răspuns de la ministrul Gabriel Petrea.

Angajații de la Agenția pentru Protecția Mediului dar și cei de la Garda de Mediu au declanșat deja proteste și intenționează să continuă.

Iar ministrul a avut un răspuns simplu: răbdare până la intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare.

Citeste si:

Facebook Comments