VIDEO! Protestează ca să scape de noroi

Un grup de botoșăneni ajunși la capătul răbdării au dat astăzi năvală peste șefii municipiului iar de acolo au fost trimiși la Consiliul Județean. Noroiul i-a înghițit, la propriu, de ani de zile și nimeni nu face nimic pentru a-i scoate din mocirlă. Este vorba de locuitorii de pe strada Izvoarelor, strada Vâlcelei, Tomisului și nu numai. Cum s-a rezolvat situația? Cu multe explicații și plimbări de la o ușă la alta.

Strada Izvoarelor, situată la câteva minute de centrul urbei, n-a văzut asfalt de mai bine de două decenii. Situația s-a agravat și mai mult în ultimii ani, de când au demarat lucrările de modernizare și extindere la rețeaua de apă și canalizare efectuate de firma Elsaco. Sătui de calvarul în care trăiesc, astăzi, câțiva locuitori din zonele problemă au mers în audiență la primar. Edilul le-a explicat că nu ține însă de competența municipalității și a arătat cu degetul spre Consiliul Județean.

La Consiliul Județean, au luat notițe despre problema acestor oameni, consilierii președintelui. Supărați că sunt tratați superficial, oamenii au rămas în holul Consiliului Județean zeci de minute.Cu un etaj mai sus, președintele Consiliului Județean aproba nemulțumirea botoșănenilor. Sunt îndreptățiți dar rezolvarea stă la Nova Apaserv și la constructorul care efectuează lucrări.

Am căutat răspunsuri pentru acești oameni la conducerea Nova Apaserv. Directorul nu a fost de găsit la birou. A binevoit însă să dezbată problema prin telefon.  Așadar, s-a găsit o scuză: străzile erau într-o stare deplorabilă și înainte de demararea lucrărilor la apă și canal. Autoritățile au dovedit încă o dată că sunt extrem de competente în a pasa vina de la o instituție la alta.

Locuitorii acestor străzi îi invită însă să vadă însă cum sunt nevoiți să circule cetățeni ai orașului care plătesc taxe şi impozite.

Teoretic, lucrurile la rețeaua de apă și canalizare ar trebui să se finalizeze în vara acestui an. La cum se prezintă situația, pare greu de crezut că firma care a câștigat contractul, respectiv Elsaco, va finaliza la termen.

Citeste si:

Facebook Comments