PRU Botoșani: «Cu Vlad Țepeș înainte!»

S-a ales conducerea locală

Cu Vlad Țepeș înainte! Asta este deviza Partidului România Unită. Un partid care s-a format de un an de zile și care se vrea un partid în primul rând naționalist. La Congresul județean al PRU Botoșani, în cadrul căruia s-a ales conducerea locală, a venit și deputatul Bogdan Diaconu, liderul național al acestei formațiunii politice.

La finalul întâlnirii s-au stabilit și obiectivele pentru apropiatele alegeri locale: cât mai mulți primari, consilieri locali și consilieri județeni. Dar, Bogdan Diaconu a ținut să anunțe că își dorește foarte mult ca partidul pe care îl conduce să câștige Primăria comunei Mihai Eminescu.

Ca naționaliști care se respectă, mai mulți membri ai partidului au intrat în sală fluturând steagul românesc, au fost și persoane îmbrăcate în costumul popular al zonei. De asemenea, nu a lipsit nici fondul muzical adecvat, imnul României revenind mobilizator în pauzele dintre discursuri. Chipul lui Vlad Țepeș trona încruntat de pe sigla partidului, care “își asumă idealurile de justiție socială și de luptă pentru neatârnarea țării” ale acestui domnitor, după cum afirmă liderul formațiunii politice.

Bogdan Diaconu a explicat și de ce partidul condus de ele este perceput ca unul extremist, cu toate că această etichetă este pusă de adversarii lor politici. Liderul Partidului România Unită a subliniat clar că nu se vor face alianțe electorale cu vreun partid politic atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare.

Partidul România Unită este singura formațiune politică din țară care are și o patrulă cu caracter civic denumită «Patrula Vlad Țepeș».

În organizația județeană a Partidului România Unită, s-a format un nucleu de oameni tineri și de oameni cu experiență în viața politică, după cum spune Diaconu. Astfel, la conducerea județeană se află Andrei Ciubotaru, fiul fostului consilier județean Gheorghe Ciubotaru, iar prim vicepreședinte este fostul liberal Mircea Calistru.

Bogdan Diaconu a mai spus că deja au fost stabiliti candidati pentru aproximativ 50% din primariile judetului, in ciuda “numeroaselor greutati” cu care se confrunta in unele localitati partidul, “mai ales din partea marilor formatiuni politice”.

Președintele Partidului România Unită a intrat în Parlamentul României în 2012 pe listele USL, din partea PSD. După ce s-a rupt USL, iar Guvernul Ponta a «bătut palma» cu UDMR, Bogdan Diaconu și-a prezentat demisia din PSD în august 2014. După care, imediat a pus bazele Partidului România Unită.

 

Citeste si:

Facebook Comments