Publicitatea de pe străzile municipiului, blocată în Consiliul Local

Publicitatea de pe străzile municipiului Botoșani este blocată în Consiliul Local.

Pentru a doua oară a fost pus spre dezbatere de către consilierii municipali noul regulament local de publicitate, dar și de această dată aleșii locali nu au reușit să ajungă la un punct comun.

Prin acest nou regulament ar trebui să se stabilească foarte clar zonele în care pot fi amplasate panouri publicitare, numărul acestora, pentru a se crea și o disciplină, existând unele nemulțumiri că astfel de panouri sunt puse în zone în care obturează vizibilitatea, mai ales a participanților la trafic.

Consilierii social-democrați s-au opus proiectului de hotărâre, despre care spun că ar favoriza anumiți agenți economici.

La rândul său primarul Cătălin Flutur a explicat că prin acest regulament nu se face altceva decât să se creeze o ordine în ceea ce privește publicitatea în municipiul Botoșani, iar adoptarea unui astfel de regulament este o obligație legală pentru municipalitate.

În urma discuțiilor proiectul de hotărâre, chiar dacă a fost votat în majoritate, dar nu a atins pragul de 15 voturi, nu a trecut urmând să fie pus în dezbatere într-o ședință extraordinară.

Edilul le-a cerut contestatarilor proiectului ca pentru următoarea ședință să vină cu propuneri concrete.

Citeste si:

Facebook Comments