Puștiul din Hilișeu Horia care i-a cucerit pe fotbaliștii Naționalei

Ionuț Costache a desenat portretele lor

Un puști din județul Botoșani i-a cucerit pe fotbaliștii Naționalei României, care vor să îl ia cu ei în Franța. Copilul a realizat portretele jucătorilor care mai apoi au fost expuse în vestiarul selecționatei naționale. Săpunaru, Pantilimon, Bogdan Stanciu sau Florin Andone se pot lăuda acum că au cele mai frumoase portrete realizate de un copil extrem de talentat. Ionuț are 13 ani și este elev în clasa a VIII a la școala din comuna Hilișeu Horia. Este unul dintre cei mai cuminți, serioși și talentați școlari ai comunei. Din mâinile sale mici ies adevărate opere de artă. Asta în ciuda faptului că puștiul nu a făcut studii de specialitate și a învățat singur să deseneze. A început în urmă cu nici trei ani de zile.

Părinții săi, fratele său și dascălii i-au văzut capodoperele și l-au încurajat. Copilul desenează cu o acuratețe ieșită din comun portrete de vedete. Și nu își neglijează școala. Ba mai mult este unul dintre școlarii fără niciun absent și care are bursă de merit pentru rezultatele sale.

În ciuda talentului său deosebit dar și a laudelor și aprecierilor venite chiar de la jucătorii Naționalei României, Ionuț spune cu modestie că se exagerează când se vorbește despre faptul că tricolorii vor să îl ia în Franța. Despre Ionuț și dirigintele său are numai cuvinte de laudă. Dirigintele copilului își amintește, cu drag, de o surpriză pe care Ionuț i-a făcut-o la finele anului trecut.

Pentru a atinge perfecțiunea Ionuț muncește singur, acasă. Exersează mereu iar desenele sale sunt din ce în ce mai bine realizate, aproape perfecte. Oricine ar putea spune că este mâna unui artist complet.  În urmă cu doi ani de zile, Ionuț a realizat și portretele câtorva fotbaliști de la echipa Steaua. El a avut prilejul să le înmâneze personal campionilor. Iar efortul său a fost, cumva, răsplătit de fotbaliștii Stelei.

Ionuț a avut deja prima sa expoziție, anul trecut la Darabani la Zilele Nordului.

Citeste si:

Facebook Comments