Rămas bun, Lucian Alecsa!

Lucian Alecsa avea 62 de ani

Tristețe, lacrimi, o durere aproape insuportabilă și o mulțime de cărți. Asta a lăsat în urma sa poetul, prozatorul, jurnalistul, omul…Lucian Alecsa. Vestea că poetul a plecat dintre noi a căzut ca un trăsnet pentru toți cei care l-au cunoscut, l-au apreciat, l-au îndrăgit și l-au iubit. În urmă cu o săptămână Lucian Alecsa făcea publice ultimile sale două volume. Unul de proză ”Femeia fără zâmbet” și unul de poezie, ”Umbra, agent dublu”. Aseară a scris ultimul său articol. Apoi a închis ochii. Pentru totdeauna. În urmă cu doar patru zile, și-a serbat împlinirea celor 62 de ani de viață. Lucian Alecsa nu a fost doar un scriitor, nu a fost doar un jurnalist. Lucian Alecsa a fost un om de o valoare inestimabilă. Prietenii și colegii de breaslă ai scriitorului nu vor să vorbească despre Lucian Alecsa la trecut. Cel mai bun prieten al său, prieten de o viață, Gellu Dorian povestește că în ultima perioadă Lucian Alecsa nu se simțea bine.

Lucian Alecsa era omul care punea suflet în tot ceea ce face. Scria cu inima. Se implica, poate prea mult, pentru sănătatea sa șubrezită, în foarte multe activități.

Gellu Dorian și Lucian Alecsa împărtășeau o prietenie de peste 4 decenii. Lucian Alecsa a lăsat în urmă multe treburi neterminate. Abia terminase de scris încă un volum de poezie. Și dorea să adune într-un singur volum aproape o mie de articole publicate până acum. Acest lucru vor trebui să îl facă prietenii și colegii lui. Ei, maeștrii cuvintelor, acum abia le mai găsesc pentru a vorbi despre Lucian Alecsa.

Lucian Alecsa s-a născut în anul 1954 în localitatea Mihăileni. Este autorul a mii de articole publicate în reviste și ziare precum Convorbiri literare, Luceafărul, Vatra, Caiete Botoșănene, Monitorul de Botoșani sau Evenimentul de Botoșani. A scris numeroase volume de proză și poezie. A obținut nenumărate premii și distincții. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România.

”Se întunecă de ziuă
Moartea stă proțopită pe coșul pieptului meu
Chiar în dreptul inimii
Ca o matroană ce-și așteaptă clienții
Îngână un cântec de leagăn
Și-mi retează atenția
Numără toți flăcăii pe care i-a sedus
Cu luciul minții oțelite”

Citeste si:

Facebook Comments