Răsturnare de situaţie: teroriştii din Bruxelles plănuiau, de fapt, un nou atac la Paris

Răsturnare de situaţie: teroriştii din Bruxelles plănuiau, de fapt, un nou atac la Paris

Parchetul federal al Belgiei deține informații potrivit cărora celula jihadistă care a comis luna trecută atentatele de la Bruxelles plănuia de fapt un nou atac la Paris, dar a intrat în criză de timp, informează sâmbătă AFP și DPA.

“Parchetul federal confirmă că din mai multe elemente ale anchetei a reieșit că obiectivul grupării teroriste era de a ataca din nou Franța și că au fost luați prin surprindere de faptul că ancheta avansa foarte repede și prin urmare au decis în cele din urmă să acționeze de urgență la Bruxelles”, a explicat parchetul într-un scurt comunicat, după arestarea unuia dintre suspecții-cheie, Mohamed Abrini.

Abrini era considerat până acum a fi suspect-cheie în atentatele din noiembrie 2015 din Paris și nu era clar dacă avea legătură și cu atentatele din Bruxelles. El a fost arestat vineri, 8 aprilie, la Bruxelles și inculpat sâmbătă, 9 aprilie, pentru “asasinate teroriste” și “participare la activitățile unei grupări teroriste”, potrivit Agerpres.

Ulterior, el a a recunoscut că este “bărbatul cu pălărie” de pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, adică cel de-al treilea membru al comandoului care a comis la 22 martie dublul atentat de la aeroport.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments