Răufăcători arestați în străinătate

Zeci de botoșăneni încarcerați

Au plecat cu gânduri necurate în străinătate, în speranța de a face rost cât mai ușor rost de bani fără să muncească, au comis fărădelegi, furturi, tâlhării, violuri și multe alte lucruri groaznice pentru care au ajuns să fie aretați în afara granițelor țării.

Anual zeci, poate chiar sute de botoșăneni certați cu legea înfundă temnițele din țările în care pleacă. Numai în prima jumătate a acestui an, cel puțin 68 de persoane au fost arestate departe de casă.

Cele mai multe astfel de persoane sunt în țările în care locuiesc comunități mari de români, precum Italia, Spania sau Franța. Aici numărul botoșănenilor care comit infracțiuni a crescut spectaculos.

Reprezentanții Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din Botoșani spun că familiile celor arestați în afară sunt imediat informate.

Din păcate, pentru cel puțin 16 familii din județ, veștile primite din partea Serviciului de Pașapoarte au fost dintre cele mai dureroase, autoritățile informându-i că aceștia au murit.

Citeste si:

Facebook Comments