VIDEO! Rază de speranță pentru familia Buche

În viața familiei Buche din satul Brehueşti a început să răsară soarele. După ce cazul mamei foarte bolnave care își crește singură cele două fete a fost prezentat în cadrul emisiunii ”Oameni și destine”, viața celor trei s-a schimbat în bine. Au primit haine, mâncare iar câțiva tineri minunați au început să îi ridice o casă nouă. Din păcate, din cauza lipsei banilor și a materialelor de construcție, lucrarea nu a fost încă finalizată.

Familia Buche locuiește în satul Brehueşti din comuna Vladeni. În viața plină de necazuri a acestei mame bolnave care își crește singură cele două fete  de 14 și 12 ani a început sa răsară soarele. În urma difuzării emisiunii “Oameni și destine” mai mulți oameni cu suflet mare, din Botoșani dar și din alte județe sau chiar din afara țării,le-au oferit o rază de lumină.I-au trecut pragul casei dărăpănate și întunecate oameni care le-au oferit multe alimente, haine, aragaz cu butelie, paturi noi și multe altele.

Mulți oameni s-au arătat dornici să le ajute și să le scape de casa în care  locuiesc. Au donat țiglă, geamuri, însă nimeni nu avea curajul sa înceapă construcția unei noi case.

Însă, într-o zi Cătălin și Marius, doi tineri din orașul Salcea s-au mobilizat și s-au hotărât să toarne temelia pentru o nouă casă, cu două camere, o bucătărie și un hol. O casă care este racordată și la energie electrică. Cu ajutorul mai multor oameni care au contribuit nu doar cu bani,ci și cu priceperea și puterea lor de munca căsuța a început să se înalțe.

Din păcate, construcția nu a fost încă finalizată din cauză că resursele financiare s-au epuizat. Este nevoie de sprijin financiar pentru ca această familie să se poată muta în noua casă.

Voluntarii au nevoie în continuare de materiale de construcție pentru finalizarea casei, în mod special lemn dar și de țiglă, grinzi și căpriori pentru acoperiș. Iar pe lângă acestea de scândură, accesorii pentru țiglă, lambriu, folie anti condens, vată minerală pentru izolarea podului. Va mai fi nevoie de 3 uși interioare și o ușă pentru exterior, sobe, mobilă și poate cândva, o fântână.

Toate aceste schimbări i-au readus zâmbetul pe buze Mariei Buche și i-au luminat fața. Acum femeia speră ca măcar fetele sale să ducă o viața mai bună.

Elena și Andreea s-au bucurat foarte mult pentru că au participat gratuit, în luna noiembrie, într-o tabără organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Botoșani. În cadrul acestei tabere, la o activitate la care copiii trebuiau să modeleze lut, Elena a modelat o căsuță cu o mamă care așteaptă în pragul casei.

Cei care vor să îi îndeplinească visul fetiței și să ajute ca familia Buche să aibă un acoperiș deasupra capului o pot face donând bani în contul RO08BTRLRONCRT0404160101LEI, deschis pe numele Buche Maria Elena sau pot suna la numărul de telefon 0744 193 903. 

Citeste si:

Facebook Comments