Războinicul de 15 ani care aduce onoare României

Manuel Stoica își dorește doar o cameră unde să-și țină medaliile

Lecție de viață și perseverență din partea unui copil-campion. Emanuel Stoica este un adevărat războinic. Un războinici însă care luptă nu doar cu adversarii ci și cu viața. Emanuel nu are decât 15 ani, este un puști de etnie romă care însă a devenit o adevărată revelați a luptelor în România.

Practic a reușit să uimească o lume întreagă. Timidul copil din mahalele Botoșaniului în focul campionatelor internaționale se transformă într-un războinici de neînfrânt. La ultima competiție internațională, ținută în acest an la București, a reușit să învingă tot ce I-a stat în cale.

A pus la pământ în doar câteva minute cu o determinare de fier, spuma luptelor mondiale, turci,elvețieni, ruși. Și nu este singura sa performanță. Are peste 40 de campionate internaționale și naționale toate câștigate. A ridicat de 10 de ori steagul României în bernă și a ridicat cupe râvnite de mulți campioni. A început să lupte la doar 9 ani și a fost selecționat pentru mobilitatea și forța sa deosebită.

Emanuel Stoica a fost descoperit de antrenorul Marcel Grigore de la Clubul Sportiv Botoșani, unde de altfel încă activează. Antrenorul botoșănean spune că Emanuel este un adevărat fenomen pe saltea.

Secretul luptătorului botoșănean, este munca susținută. Acesta spune că muncește zilnic în sală, fără să se mai gândească la altceva doar pentru a obține performanță.. De altfel victoriile și seriozitatea sa i-au asigurat lui Manuel Stoica un loc în lotul național, fiind practicv vedeta echipei naționale la Campionatele Europene din această toamnă.

Dincolo de salteaua de lupte, dincolo de adversarii reali, campionul român poartă și o altă luptă. Cea cu sărăcia, cu nevoile și cu o lume mult prea dură pentru vârsta sa. Emanuel provine dintr-o familie numeroasă, cu părinții plecați să câștige un ban. Trăiesc 18 oameni în două camere în mahalaua Botoșaniului, iar Emanuel nu are o cameră a lui și nici măcar un loc unde să-și țină duzina de cupe și medalii. Această realitate cruntă este împărtășită de sora lui Manuel, cea care are grijă de gospodărie.

Deși este un la 15 ani, un mare campion, Emanuel nu visează la munți de bani ci doar la o banală cameră, un dulap, în care să-și pună cupele și medaliile. Să le vadă la el acasă și să fie mândru.

Manuel Stoica, continuă fără să abandoneze lupta sa cu viața dar și cu adversarii. Se pregătește intens pentru Campionatele Europene, unde speră să câștige titlul.

Citeste si:

Facebook Comments