Razie a poliţistilor pentru siguranţă

Zeci de conducători auto au fost opriţi duminică la ieşirea din municipiul Botoşani, înspre Suceava.

Poliţiştii nu le-au dat amenzi şi nici nu i-au sancţionat ci le-au dat sfaturi și pliante.

Oamenii legii i-au atenţionat şi informat pe conducătorii auto despre pericolele la care se expun, atât ei, cât și ceilalți participanți la trafic, atunci când calcă prea tare pedala de accelerație.

Și în acest sens, ei le-au amintit şoferilor de Ziua Mondială a Comemorării victimelor din accidentele rutiere.

Ziua mondială a comemorării victimelor din accidentelor de circulație a fost marcată în a treia duminică a lunii noiembrie, mai exact, pe 20 noiembrie. Cu această ocazie, poliţistii rutieri au împărţit pliante şi au informat conducătorii auto despre eventualele pericole.

Ionuţ Apostol, purtător de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Botoşani, spune că numărul accidentelor din judeţul Botoşani a crescut.

De aceea este nevoie ca şoferii să fie atenţi arunci când conduc pe drumurile publice pentru a nu pune în pericol viaţa lor sau a celorlalţi participanţi la trafic.

Şoferii opriţi în trafic spun că era nevoie de o astfel de acţiune pentru că mulţi conducători auto nu conştientizează pericolele la care se supun atât ei cât şi ceilalţi oameni din jurul lor.

Unii au auzit pentru prima dată de o astfel de zi. Cu toate acestea, toţi s-au bucurat de acţiunea întreprinsă de poliţisti.

Prin instituirea acestei zile se urmărește atragerea atenției asupra faptului că imprudența în trafic poate pune în pericol viața şi sănătatea.

Cele mai multe accidente rutiere sunt provocate pe trecerile de pietoni, de șoferii grăbiți care efectuează depăşiri neregulamentare sau de conducătorii auto aflați sub influenţa alcoolului.

Citeste si:

Facebook Comments