Razii ale polițiștilor la Flămânzi!

Razii ale polițiștilor la Flămânzi!

În zilele de 11 şi 12 septembrie., pe raza oraşului Flămînzi şi a comunelor arondate, s-au desfăşurat acţiuni pe linia combaterii comerţului ilegal cu ţigări, produse accizabile, a prevenirii faptelor cu violenţă si prevenirii faptelor de braconaj piscicol.
Poliţiştii din zonele de competenţă au acţionat cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a poliţiştilor de ordine publică şi a celor de la acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Botoşani.

Poliţiştii au legitimat peste 78 de persoane, 13 dintre acestea fiind avertizate cu privire la comportamentul neadecvat în locuri publice, şi au controlat 13 societăţi comerciale.

Cu prilejul acţiunilor au fost dispuse 18 sancţiuni contravenţionale cu amenzi însumând 11275 de lei, fiind confiscate 824 pachete ţigarete în valoare de 8240 lei.
A fost, de asemenea, confiscată în numerar suma de 834 de lei

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti la locuinta unei persoane din comuna Coșula, a fost descoperita cantitatea de 645 pachete de tigari diferite marci in valoare de 6450 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost indisponibilizata in vederea continuării cercetarilor . La data data de 12.09.2016, in baza mandatului de perchezitie domiciliara, poliţiştii au identificat la locuinta unei persoane din comuna Frumușica cantitatea de 147 pachete de tigari diferite marci in valoare de 1470 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

In ambele cauze, poliţiştii efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate săvarșirii acesteia.

La data de 12.09.2016 poliţiştii au descoperit la locuinta unui bărbat din comuna Frumușica si la gospodaria agricola provizorie amenajata pe malul unui iaz din localitate 3 plase de pescuit tip setcă detinute in mod ilegal de acesta, in valoare de 3000 lei. Plasele au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor. In cauza poliţiştii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de producere, import, comercializare, deținere sau folosire la pescuit de catre persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Citeste si:

Facebook Comments