Rechizite noi pentru elevi

Peste 20.000 de elevi vor beneficia de ele

Printre responsabilităţile pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani le are faţă de elevi se numără asigurarea efectivului de cadre didactice dar şi achiziţionarea rechizitelor şcolare. Acestea din urmă sunt ajutorul pe care Inspectoratul îl oferă elevilor care nu au o situaţie financiară bună. Sunt acei elevi care nu îşi permit să îşi cumpere rechizite, de aceea Inspectoratul vine în întâmpinarea lor.

Mihaela Huncă, inspector şcolar general a afirmat că peste 20.200 de elevi vor beneficia de rechizitele gratuite. Raportat la numărul elevilor existenţi până în acest moment înseamnă un procent de 30% din elevi.

Ca în fiecare an doar elevii care îndeplinesc anumite condiţii vor beneficia de aceste pachete.

Cei care vor avea venitul mai mic sau egal cu suma de 625 lei vor putea obţine rechizitele. Acest venit se va lua în considerare din luna iulie.

Reprezentanţii IŞJ au declarat că toate contractele privind achiziţionarea de rechizite au fost semnate. În acest moment în stoc se află 5250 de pachete. Următoarea tranşă include 15.027 de pachete. Valoarea totală a acestora este de 311.298 de lei. În fiecare an, Inspectoratul Şcolar Judeţean a reuşit să ofere aceste pachete tuturor elevilor care au îndeplinit condiţiile legale.

Citeste si:

Facebook Comments