Recomandări de la pompieri pentru zilele fără apă

Începând din această seară, potrivit anunțului făcut de conducerea NOVA APASERV Botoşani, se va opri sistemul de alimentare cu apă pe traseul Bucecea-Dorohoi-Botoşani-Flămânzi. Reluarea furnizării apei potabile a avea loc începând de duminică dimineață, 26 iunie.

Sistarea furnizării apei va afecta municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Bucecea, Flămânzi, precum şi comunele Băluşeni, Brăeşti, Broscăuţi, Copălău, Cristeşti, Curteşti, Leorda, Mihai Eminescu, Răchiţi, Stăuceni, Unţeni, Văculeşti şi Vlădeni.

În aceste condiții, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga“ al Judeţului Botoşani recomandă operatorilor economici, instituţiilor şi populaţiei să-şi asigure rezerve minime de apă pentru situaţii de urgenţă generate de incendii şi interzice folosirea în scopuri tehnologice a apei din bazinele destinate stocării acesteia în scopul stingerii incendiilor.

Totodată, se impune intensificarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la locurile de muncă. Zilnic, se va asigura personalul necesar primei intervenţii, astfel încât orice incendiu să poată fi observat încă din fază incipientă, când pentru stingere nu necesită cantităţi mari de apă, ci doar stingătoare sau pături ude.

Populaţia este rugată să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti şi a bunurilor materiale.

La rândul său, ISU Botoşani şi-a luat propriile măsuri de asigurare a intervenţiilor în cazul producerii unor incendii.

Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani au o serie de recomandari pentru toate unitățile sanitare cu paturi, precum și către toate unitățile cu profil alimentar și hotelier. Acestea trebuie să își constituie rezerve de apă potabilă suficiente pentru activitatea desfășurată în acestă perioadă de timp și să ia toate măsurile pentru evitarea apariției unor evenimente nedorite.

Citeste si:

Facebook Comments