VIDEO! Recrutări pentru asistenți maternali la DGASPC

V-ați dorit să deveniți asistent maternal și nu ati avut posibilitatea să vă înscrieți ? Acum aveți oportunitatea să vă îndepliniți visul. Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani recrutează doritori. Cei interesati se pot înscrie până pe 28 februarie.

Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului este în căutare de botoșăneni care doresc să aibă grijă de copiii din medii defavorizate. Instituția a suplimentat numărul de posturi de asistenți maternali cu încă 16. Deși de preferat este ca aceștia să fie din municipiul Botoșani nici cei din celelalte localități ale județului nu sunt exclusi.

Dacă numărul asistenților maternali angajați în prezent este de 219, numărul copiilor din centrele Direcției pentru Protecția Copilului este de două ori mai mare. În aceste condiții chiar și angajații instituției susțin că este o nevoie acută de personal.

Condițiile pe care doritorii trebuie să le îndeplinească sunt: studiile minime de 10 clase, atât cel care se înscrie cât și memebrii familiei să fie sănătoși să nu sufere de nicio boală psihică sau cronică și să aibă cazierul curat.

Deși înscrierile au început pe 13 februarie, botoșănenii au depus deja 10 cereri, semn că sunt interesați de aceste locuri de muncă.

După perioada de colectare a cererilor si de evaluare a acestora, persoanele vor urma un curs gratuit de formare, de două-trei luni care se va încheia cu un examen.La final cei care trec cu brio vor primi un atestat de asistent maternal profesionist .

Citeste si:

Facebook Comments