Rectificare de buget la Consiliul Județean Botoșani

Rectificare de buget la Consiliul Județean Botoșani

Convocați în ședința extraordinară, consilierii județeni au aprobat unul dintre proiectele de pe ordinea de zi care vizează rectificarea bugetului județean cu sumă de 1,2 milioane lei.

Rectificarea este posibilă după ce bugetului propriu județean i-au fost majorate sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate. Astfel, 512.000 lei vor fi alocați pentru implementarea Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, iar alți 537.000 de lei vor fi direcționați pentru plata contribuțiilor personalului neclerical angajat în unitățile de cult.

De asemenea, 173.000 de lei vor fi alocați pentru învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională și pentru plata restanțelor aferente sumelor executorii ce trebuiau plătite până la data de 31 decembrie 2015.

Cel de-al doilea punct pe ordinea de zi, aprobat de consilierii județeni, se referă la modificarea şi completarea anexei unei hotărâri de Consiliu Județean privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor necesare acordării drepturilor de care beneficiază copiii și tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă.

La acest punct, consilierul județean Cristina Breșug a atras atenția că există 11 elevi cu nevoi speciale care nu primesc niciun ban pentru mâncare și cazarmament.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a precizat că va fi trimisă o notificare către Guvernul României pentru a primi explicațiile pentru această situație ivită în județ.

Citeste si:

Facebook Comments