Regina Ana a murit | Cărțile de condoleanțe, deschise simultan la Palatul Elisabeta, Palatul Regal și Castelul Peleș

Regina Ana a murit | Cărțile de condoleanțe, deschise simultan la Palatul Elisabeta, Palatul Regal și Castelul Peleș

Regina Ana a murit. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al Casei Regale. Aceasta avea 92 de ani și era internată de mai mult timp la un spital din Elveția. În ultima săptămână, aceasta a fost vizitată zilnic de către Regele Mihai, a anunțat Casa Regală. Conform tradiției, trupul neînsuflețit va fi depus la Castelul Peleș și la Castelul Regal din București. Totodată, familia regală a anunțat mare doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

Cărțile de condoleanțe au fost deschise azi simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta, pentru cei care vor să lase un ultim mesaj în memoria Reginei Ana. Cărțile vor fi la dispoziția publicului 40 de zile de la data decesului.

Pregătirile pentru funerariile Reginei Ana sunt în plină desfășurare. Potrivit Mediafax, luni seara, câţiva muncitori lucrau în interiorul Catedralei Episcopale şi Regale, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi şi care va adăposti, în cripte, trupurile membrilor Familiei Regale.

Primarul municipiului, Constantin Panţurescu, a declarat pentru aceeași sursă că înmormântarea Reginei Ana va avea loc în data de 13 august, începând cu ora 15.00.

Programul funeraliilor, în detaliu, va fi anunțat astăzi de Casa Regală.

Drapelul regal a fost coborât în bernă la Castelul Peleş din Sinaia, după moartea reginei Ana, scrie News.ro. Stindardul fusese arborat, în 10 mai, pentru prima dată după 69 de ani de la abdicarea Regelui Mihai, în 30 ianuarie 1947. La solicitarea Casei Regale, conducerea Muzeului Naţional Peleş a dispus coborârea drapelului în bernă la Castelul Peleş.

Regina Ana a murit. Anunțul Casei Regale

”Majestatea Sa Regina Ana a României a trecut în neființă. Ea este cea a cărei căldură și atenție, arătate față de mine în 1993, cu prilejul unei vizite la o expoziție unde expunea și tatăl meu, la Galeria Catacombă (actualul Muzeul al Colecțiilor-Calea Vicatoriei), m-au făcut să decid ca misiune de viață să lucrez pentru Familia Regală și, ulterior, să aleg Dreptul în acest scop. Mulți ani mai târziu, în 2011, ajungând la biroul sau din Aubonne, am găsit o fotografie cu noi doi înrămată și semnată… Sunt profund întristat de această pierdere, și îmi sunt vii în memorie momentele petrecute în România alături de Majestatea Sa, dar și în Elveția, unde îmi aduc aminte că, găsind în arhivă o imagine cu doi tineri în poziție „en-garde” la scrima, am întrebat-o cine erau, deschizând astfel o povestire despre copilărie, școală și despre colegul sau de scrima. Mă bucur de aceste momente și de faptul că am putut să-i aduc un prinos de recunoștință, ajutând la publicarea celor două timbre (2014 și 2015) românești care o portretizează sub titlul corect. Majestatea Să îmi va rămâne în suflet mereu că simbol al misiunii mele în viață. Odihnească-se în Pace!”, a scris Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al Familiei Regale a României.

Pentru mai multe detalii click aici!

 

Sursa: libertatea.ro

Citeste si:

Facebook Comments