VIDEO! Registrele agricole din primării, verificate de specialiști

Nereguli mari la primăriile din judeţ, unde o comisiei formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii din Botoşani au verificat registrele agricole ţinute de unităţile administrativ-teritoriale. Aproape toate comunele au fost controlate la începutul acestui an, în special la completarea registrului în formate electronic.

Asta pentru că, potrivit reprezentanţilor de la Instituţia Prefectului, se doreşte implementarea acestui registru agricol la nivel naţional. Şi ca să fie preluate, datele trebuie completate în format electronic de fiecare primărie în parte. Asta a fost şi ceea ce au urmărit membrii comisiei la cele 66 de comune controlate la începutul anului, celelalte 12 trecând prin aceeaşi experienţă în mai anul trecut.

Mai mult, potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, la data finalizării controlului, cele mai multe nu aveau creat un cont de acces la registrul agricol naţional. Însă din datele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, numărul solicitărilor în acest sens aproape că s-a dublat. În acelaşi timp, la nivel de judeţ aproape 50 la sută sunt completate în format electronic. Cel mai bine stau comune precum Avrămeni, Gorbăneşti, Truşeşti sau Vârfu Câmpului.

Alte deficienţe constatate au fost neefectuarea sondajelor necesare pentru determinarea producţiei vegetale şi animale, nerespectarea procedurilor privind modificarea datelor în registru sau necompletarea tuturor rubricilor la poziţiile deschise din evidenţe.

 

Citeste si:

Facebook Comments