Regizor din Cluj la Teatrul Vasilache

Regizor din Cluj la Teatrul Vasilache

Un regizor din Cluj va pune pe scena Teatrului Vasilache din Botoșani piesa «Cântec» după poezia cu același nume scrisă de George Coșbuc.

Este vorba de Gelu Badea, regizor artistic și lector universitar doctor la Facultatea de Teatru și Televiziune «Babeș-Bolyai din Cluj.

Spectacolul se încadrează în preocupările actuale ale psihologiei copilului, acțiuni care urmăresc înlăturarea spaimelor și fricilor specifice diferitelor etape de dezvoltare ale copiilor.

Spectacolul va realiza o rupere a barierelor emoționale și va oferi copilului, dar în același timp și adultului însoțitor, căi de soluționare, prin câștigarea sau recâștigarea încrederii, a unor greșeli de abordare psihologică a educației.

Regizorul Gelu Badea nu este la prima colaborare în Botoșani. În 2006, Gelu Badea a montat piesa «A 12 noapte» de William Shakespeare pe scena Teatrului «Mihai Eminescu», dar a mai avut câteva inițiative care nu s-au concretizat.

Gelu Badea a mai colaborat și cu aproximativ 15 teatre din țară, realizând peste 80 de piese de teatru. În schimb, a ținut să precizeze că publicul din Moldova este foarte receptiv și unul special pentru teatru.

Regizorul nu este chiar străin de Botoșani, soția acestuia a fost actriță la Teatrul «Mihai Eminescu».

O astfel de inițiativă, de a aduce regizori din alte județe la Teatrul Vasilache va continua.

Cel puțin asta susține directorul Florin Aionițoaie care spune că discutat deja cu câțiva regizori de seamă din București, Cluj, Iași și Republica Moldova pentru viitoarele proiecte.

Directorul Teatrului Vasilache a mai precizat că premiera piesei cu titlul provizoriu «Cântec» va avea loc pe 20 noiembrie.

Citeste si:

Facebook Comments