VIDEO! Regulament pentru operatorii de utilități

Mii de botoșăneni care trăiesc în oraș, sunt nevoiți să înoate prin noroi. Străzile pe care locuiesc au fost distruse în urma lucrărilor la apă și canal. După acest dezastru, șefii din Primărie s-au gândit să fie mai aspri când dau avizele de spargere pentru intervenții la rețelele de utilități. În acest sens a fost întocmit un regulament care ar urma să își producă efectele.

Șefii din Primărie nu sunt la prima încercare de a impune operatorilor de utilități să readucă arterele rutiere într-o stare bună după ce efectuează lucrări. În urmă cu câteva luni a fost aprobat un regulament însă acesta nu a obținut viza de legalitate de la Prefectură.

În ședința de Consiliu Local de vineri a fost supus aprobării un nou regulament privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenție la rețelele edilitare de utilități publice.

Au fost discuții aprinse pe această temă pentru că au fost propuse câteva amendamente pe ultima sută de metri iar unii consilieri și-ar fi dorit să amâne aprobarea.

Viceprimarul Marian Murariu, care a fost direct implicat în întocmirea regulamentului a făcut un apel ca proiectul să fie aprobat pentru că s-a muncit mult.

Regulamentul prevede sancțiuni între 500 și 2000 de lei pentru operatorii de utilități care nu respectă termenele lucrărilor.

Citeste si:

Facebook Comments