VIDEO! Regulamentul școlilor dă bătăi de cap dascălilor

Modificările aduse regulamentului de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar dau bătăi de cap profesorilor şi directorilor. O parte sunt bine-venite, spun cadrele didactice, însă altele sunt îndoielnice. Problemele cele mai mari sunt cu telefoanele mobile sau cu faptul că elevii nu mai au voie să facă de serviciu la şcoală.

Regulamentul, modificat de fostul ministru al educaţiei, Liviu Pop, spune clar că elevii nu au voie să aibă telefoanele asupra lor în timpul orelor. Motiv pentru care ar trebui depozitate în sala de clasă, într-un loc special amenajat. Aici apare şi nedumerirea profesorilor.

Problemele apar la clasele mai mari, unde nu toţi respectă regulile, mai ales că, spun profesorii, n-au cum să-i controleze să vadă dacă spun adevărul. În plus, ar mai trebui ca cineva să-şi asume responsabilitatea în situaţiile în care unele dintre ele dispar. De aceea, sunt de părere că părinţii ar trebui să fie cei care să le explice că n-au nevoie de telefoane la şcoală.

Tot privită că neoportună este o altă modificare, care ţine de faptul că elevii nu mai au voie să facă de serviciu. În plus, au fost introduse şi câteva aspecte ce ţin de frecventarea cursurilor.

Aproximativ 60 de precizări şi modificări cuprinde noul regulament, intrat în vigoare de la începutul anului.

 

 

Citeste si:

Facebook Comments