VIDEO! Reguli ca la Cluj pentru taximetriștii botoșăneni

Cursele cu taxiul vor fi mai costisitoare, la Botoșani! Aleșii locali s-au lăsat înduplecați de solicitările taximetriștilor și au aprobat majorarea tarifului pe km de la 2 la 2,5 lei. Totodată, s-a discutat și despre o revizuire a regulamentului privind acest serviciu și s-a dat drept exemplu , regulamentul din Cluj.

În ședința de Consiliu Local de luna trecută, consilierii locali s-au împotrivit majorării tarifului solicitat de taximetriști. Vineri, aleșii de la municipiu au revenit asupra proiectului de hotărâre. Au ajuns însă la concluzia că la Botoșani nu există o piață liberă în acest domeniu, o piață concurențială pentru că toate firmele de taxi practică același tarif.

Pentru a se face totuși o departajare între taximetriști, s-a propus întocmirea unui nou regulament privind acest serviciu, în condițiile în care nu a mai fost modificat din anul 2008.

Acest cazier ar face practic o departajare între firmele de taxi. Concret, ar exista o evidență în ceea ce privesc abaterile fiecare societăți, iar în funcție de acest aspect se va decide dacă firma va mai putea concura pentru obținerea unei licențe.

Proietcul de hotărâre privind tariful a fost aprobat iar în perioada următoare urmează să fie regândit și noul regulament.

Citeste si:

Facebook Comments