VIDEO! Reguli mai stricte pentru producătorii din pieţe

Reguli mai stricte pentru producătorii agricoli din pieţe. Ei sunt obligaţi în acest an să pună la vedere etichete pentru toate legumele pe care le vând.

Pe lângă datele de identificare, afişele trebuie să mai conţină alte patru elemente. Asta pe lângă atestatul de producător sau carnetul de comercializare. Totodată, ca să vadă cine respectă sau nu noile modificări, sunt anunţate controale în perioada următoare.

Practic, cine stă să citească poate afla tot ce e de ştiut despre produsele pe care le vede la tarabă. Pe noile etichete, fiecare e nevoit să treacă cum se cheamă produsele, unde şi când au fost recoltate iar la sfârșit preţul. Separat, e nevoie de atestatul de producător eliberat de primării şi prima filă din carnetul de comercializare. Toate puse la vedere, în faţa tarabei.

Totodată, potrivit reprezentanţilor de la Direcţia de Agricultură, cel puţin 40 % dintre locurile din pieţe trebuie ocupate de producători din Botoşani.

Alături de celelalte, schimbările îi vizează pe micii fermieri din judeţ, încurajându-i să iasă mai mult în faţă şi să nu fie nevoiţi să vândă comercianţilor la preţuri foarte mici. Oamenii însă nu prea dau atenţie etichetelor, mai ales că cei mai mulţi cumpără de la aceleaşi persoane de mult timp.

De controale se vor ocupa reprezentanţi de la Direcţia de Agricultură, poliţie şi administraţia pieţelor.

 

Citeste si:

Facebook Comments