Reluare la… reluare

Licitația pentru colectarea gunoiului ar putea fi reluată

Licitații cu ghinion. După ce a fost necesară repetarea procedurii, se pare că și licitația pentru colectarea gunoiului se va relua. Normal, în cursul acestei săptămâni, trebuia să fie anunțați câștigătorii. Însă, în urma analizării ofertelor, comisia de licitație a stabilit că niciun una dintre oferte nu este conformă. În aceste condiții, există șanse ca licitația să fie reluată, a spus președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu.

Gheorghe Sorescu spune că acest lucru nu afectează foarte tare, întrucât mai întâi trebuie semnat contractul pentru administrarea depozitului, pentru acest contract urmând a fi desemnat câștigătorul licitației până la finele acestei luni.

Cele cinci zone ale judeţului sunt disputate de nouă societăţi şi asocieri de firme care vor să se ocupe de colectarea gunoiului.

La ședința CJ de astăzi, consilierul județean Gheorghe Vâzdoagă a declarat că situația legată de managementul deșeurilor este una explozivă și care trebuie rezolvată urgent.

Președintele Gheorghe Sorescu a răspuns celor prezenți explicând care este stadiul actual în ceea ce privește licitația pentru colectarea deșeurilor.

Pentru toate cele cinci zone, Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti, Botoşani şi Flămânzi, au depus oferte asocierile SOIM şi Pavra Com, Diasil Suceava şi Rosal Roman precum şi FlorConstruct SRL şi Urbana SA Bistriţa.

Pentru zonele Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti şi Botoşani a depus ofertă societatea Girexim Universal SA Piteşti.

Pentru zona Flămânzi s-a înscris la licitaţie Edil Industry SRL Iaşi, pentru zona Ştefăneşti s-a înscris Damiena SRL Moara – Suceava, în timp ce asocierea Flor Construct SRL Suceava şi SC Goscom SA Fălticeni îşi doreşte să opereze pe zona Săveni.

Pentru zona Ştefăneşti a depus ofertă societatea Mitrofan SRL Cajvana – Suceava.

Societatea Urban Serv, subordonată Consiliului Local, a depus ofertă pentru lotul Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments