Restrângere de personal în unitaţile şcolare

Restrângere de personal în unitaţile şcolare

Momente tensionate pentru cadrele didactice din învățământul botoșănean.

Zeci dintre ele s-au aflat zilele acestea în restrângere de activitate totală sau parțială. Din fericire pentru 40 dintre acestea s-au găsit posturi disponibile pentru completarea catedrei.

13 cadre didactice intră în restrângere totală de activitate începând cu data de 1 septembrie 2017. În această situație se află profesori care provin de la unități școlare din mediul urban și rural.

Printre acestea se află Mihaela Honceriu de la Liceul ‘’Nicolae Iorga’’ Botoșani, Monica Todiraș de la Școala Gimnazială Nr 1. Vârfu Câmpului dar si Ioan Hrituleac, de la Liceul ‘’Dimitrie Negreanu ‘’din Botoșani.

În restrângere parțial de activitate s-au aflat 40 de cadre didactice care au fost nevoite să își completeze catedra. Din fericire Inspectoratul Școlar Județean a găsit soluțiile pentru aceste probleme.

Astfel că după etapa de restrângerii de activitate aproximativ 1600 de posturi din învățământul botoșănean au fost eliberate pentru anul școlar viitor.Dintre acestea 506 posturi sunt complete.

Posturile sunt oferite în unități de învățământ precum: Școala Gimnazială ‘’Alexandru Ioan Cuza’’ Dorohoi, Liceul ‘’Demostene Botez’’ Trușești, Colegiul Tehnic’’ Gheorghe Asachi ‘’Botoșani, sau Liceul de Artă’’ Ștefan Luchian’’ Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments