VIDEO! Revolta chiriașilor ANL continuă

Ape tulburi cu chiriile ANL!

Mai mulți botoșăneni care locuiesc în blocurile construite de Agenția Națională pentru Locuințe s-au prezentat astăzi la ședința de Consiliu Local pentru a împiedica aprobarea unui proiect de hotărâre privind majorarea tarifului chiriei.

Botoșănenii și-au luat și un avocat și susțin că modul de calcul al chiriei este ilegal și ei nu au posibilitatea să suporte noile tarife.

În cele din urmă, cuantumul chiriei a scăzut cu 0.5%.

Vestea că vor trebui să plătească chirii de șase ori mai mari, a căzut ca un trăsnet pentru chiriașii din cele peste 100 de blocuri ANL.

Astăzi, aproximativ 20 de persoane s-au prezentat la ședința de Consiliu Local pentru a solicita retragerea proiectelor de pe ordinea de zi ce vizau aprobarea cotei administrației publice locale, procentul 0,5%.

Deși proiectul a fost aprobat încă din luna ianuarie, nu a primit viza de legalitate a juriștilor Instituției Prefectului pentru că nu a avut în spate o dezbatere publică.

Primarul a încercat să le explice că nivelul chiriilor a fost stabilit și impus de la nivel central, iar singurul aport al municipalității locale este cota variabilă care astăzi a scăzut de la 0,5% la 0% prin hotărâre de Consiliu Local.

Unii chiriași ANL și-au exprimat intenția de a achiziționa imobilele. Au făcur demersuri la Ministerul Dezvoltării și au primit și un răspuns.Adevărat. Primarul Cătălin Flutur a precizat că va exista alocare bugetară pentru intabularea locuințelor ANL, unde există solicitări în vederea achiziționării.

Cât despre o modificare a Ordonanței privind diminuarea chiriei, deocamdată nu a fost luată vreo decizie la nivel central.

Citeste si:

Facebook Comments