Revolta de la Corni se lasă cu referendum

Nu s-au limpezit apele la Corni nici astăzi.

Oamenii s-au mobilizat iar în a treia zi din an, dar și astăzi, și au ieșit din nou în fața Primăriei. Ei sunt hotărâți să scape de primarul care a uitat de promisiunile din campania electorală.

Au amenințat că vor ieși cu furci și topoare pentru a face dreptate iar pentru a fi ținuți sub control au ajuns la Corni și echipaje de jandarmi de la Bacău.

S-au strâns peste 1000 de semnături pentru organizarea unui referendum iar astăzi, prefectul Dan Nechifor a anunțat că protestele vor continua încă trei zile.

Ulițele Corniului au devenit furnicar și în zilele de 3 și 4 ianuarie. Sute de oameni s-au adunat în fața Primăriei și au cerut, într-un glas, demisia primarului Dorel Dorneanu. Faptul că nu le-a organizat festivalul de datini și obiceiuri, a fost doar picătura ce a umplut paharul. În spatele protestelor stau și alte motive.

La ușa prefectului a ajuns în cursul zilei de ieri mai mulți locuitori ai comunei Corni. Oamenii i-au explicat ca în satul lor problemele sunt extrem de multe iar schimbarea primarului se impune de urgență.

Pentru organizarea referendumului este nevoie de 25% dintre semnăturile alegătorilor din fiecare sat arondat comunei Corni, respectiv 1 383 de semnături. Zeci de oameni s-au adunat în fața Primăriei și astăzi.

Ei nu vor să renunțe la proteste și spun că nu îl mai vor în ruptul capului în fruntea comunei pe Dorel Dorneanu.

Citeste si:

Facebook Comments