Revoltă în Penitenciarul Botoșani

Deținuții s-au urcat pe acoperiș și au aruncat haine în flăcări printre zăbrele

Revoltă în Penitenciarul Botoșani. Deținuții au declanșat o răzmeriță în blocurile cu celule în semn de solidaritate cu oamenii privați de libertate din Penitenciarul Iași dar și pentru condiții mai bune de detenție. Revolta a cuprins celulă după celulă încă de marți noapte, când au fost aprinse haine și aruncate pe geamurile zăbrelite

Revolta a continuat și în dimineața zilei de miercuri când zeci de deținuți au ieșit la ferestre și au izbit gratiile cu pumnii și sticle de plastic scanând diferite sloganuri.

Cei din celule au continuat să arunce sporadic cu haine aprinse. Deținuții aveau și pancarte confecționate din carton dar și bannere din cearșeafuri prinse de gratii. Aceștia cer condiții bune în Penitenciare, libertate, dreptate și totodată au avertizat că nu vor renunța la proteste.

Către orele prânzului, protestul a luat amploare, iar 8 deținuți au urcat pe acoperișul Penitenciarului, unde au stat și au scandat în semn de protest.

Având în vedere amploarea protestelor au fost mobilizate inclusiv echipe de la Jandarmi, gata oricând să intervină. Administrația Națională a Penitenciarelor a emis un comunicat, precizând că la Botoșani 34 de deținuți au intrat în greva foamei refuzând mâncarea.

Citeste si:

Facebook Comments