Revoltător! S-au urcat la volan deși erau aproape de comă alcoolică!

Inconștiența, tupeul dus la extrem și lipsa de respect față de semeni și de viață par a fi caracteristicile indivizilor care, fără niciun pic de teamă, consumă băuturi alcoolice în cantități foarte mari și mai apoi urcă la volan. Iar din păcate, în ultima perioadă din ce în ce mai mulți astfel de oameni pun în pericol siguranța și viața celorlalți participanți la trafic.

Numai ieri, în câteva ore, polițiștii botoșăneni au identificat și depistat în trafic doi indivizi care aveau alcoolemie de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Aproape de ora 21.30, pe Bulevardul George Enescu din municipiul Botosani, în apropierea intersecției cu strada Primăverii, a fost găsit staționat un autoturism cu numere de înmatriculare străine, poziţia acestuia stânjenind traficul rutier din zonă. Cercetările efectuate au stabilit că bărbatul ar fi condus autoturismul respectiv, dinspre strada Bucovina către strada Primăverii, iar pe Bulevardul George Enescu a circulat pe sensul opus de mers, fiind oprit în zona intersecției cu strada Primăverii, de către mai multe persoane.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La numai câteva ore după acest eveniment, după miezul nopții, a fost depistat în trafic, pe DN 29, în comuna Răchiţi, un individ de 56 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism.

Acesta avea o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată.
Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste si:

Facebook Comments