VIDEO! Rezultate slabe obținute la Bacalaureat

Nu au profitat nici de cea de-a doua șansă pe care au primit-o în acest an pentru a obține diploma de Bacalaureat.Cei mai mulți dintre candidații care s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului maturității nu au reușit să obțină o medie mai mare de 6.Puțin peste un sfert dintre aceștia au fost declarați admiși, procentul de promovabilitate, înaintea rezolvării contestațiilor, fiind de aproape 29%.

Vineri seara au fost afișate primele rezultate ale bacalaureatului din sesiunea de toamnă. Procentajul obținut de tinerii botoșăneni, înainte de contestații, a fost de 28,94%.

În cadrul acestei sesiuni de toamnă a bacalaureatului, dintre cei 562 de candidați care s-au prezentat la examene au fost declarați admiși doar 169. Cea mai mare medie a fost de 8,43, medie obținută de un elev de la Liceul Teoretic Centru de Studii ‘’Ștefan Cel mare și Sfânt’’Botoșani.La Bacalaureatul de toamnă, rata de promovare înregistrată la nivelul judeţului Botoşani este peste media națională. La nivel naţional, rata de promovare este de 26,9%, în timp ce la Botoşani este de 28,94%.

După afişarea primelor rezultate, comisia judeţeană de organizare a Bacalaureatului a înregistrat un număr mic de contestații față de așteptările inițiale. La matematică s-au înregistrat 52 de contestații, 33 au fost la Limba şi Literatura Română, 24 la Biologie, 16 la Istorie, 14 la Anatomie, câte 12 la Geografie şi Logică, trei la Fizică şi câte una la Informatică şi Sociologie.

În perioada 2-5 septembrie contestațiile vor fi soluționate, iar pe 6 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Citeste si:

Facebook Comments