Roboţi sumo, Muma Pădurii şi Ileana Sânziana la Prefectură au sărbătorit Ziua Europei

Un eveniment inedit şi deosebit de interesant a fost organizat în Sala „Nicolae Iorga” a Prefecturii pentru a marca o nouă sărbătoare a Uniunii Europene. 100 de elevi şi cadre didactice de la toate liceele şi colegiile din municipiul Botoşani au fost prezenţi la întâlnirea cu prefectul Dan Nechifor, pentru a prezenta sau a urmări proiecte realizate din fonduri europene pentru promovarea valorilor şi principiilor marii familii.

Modalităţile de prezentare au fost, însă, inedite iar fantezia specifică noilor generaţii a făcut deliciul publicului.

A fost nevoie de un IT-ist foarte bine pregătit, în persoana lui Tiberius-George Sorescu, din clasa a XII-a D a Colegiului Naţional “A. T. Laurian”, pentru a prezenta „Harta europeană a muncii”, aplicaţie funcţională şi aflată la dispoziţia tutor celor ce au nevoie de informaţii despre cererea forţei de muncă din UE.

A intervenit apoi Muma Pădurii şi Ileana Cosânzeana, în speţă Anamaria Constantin, din clasa a VIII-a, Școala Gimnazială nr. 1 Vlădeni, pentru prezentarea “Mythological Encyclopaedia”, cu personaje, legende şi zei din diverse state, aşa cum i-au aflat şi prezentat copiii din Vlădeni.

Proiectul “Eschool” a fost susţinut de Georgiana Murariu din clasa a VII-a B a Şcolii Gimnaziale nr. 17 Botoșani.

Iar tinerii savanţi de la Palatul Copiilor au fost atracţia zilei prin prezentările produselor cu care au câştigat ani la rând premii naţionale şi mondiale în competiţiile de robotică.

Cei prezenţi au putut vedea imaginile din competiţia mondială a roboţilor sumo de anul trecut, când botoşănenii i-au învins pe mexicani. Tinerii au ieşit pe locul I la nivel naţional şi în acest an, pregătindu-se, aşadar, sub coordonarea profesorului Grigore Luisian, de competiţia mondială ce stă să vină.

Prefectul Dan Nechifor a premiat toţi elevii şi profesorii prezenţi în Palatul administrativ pentru a sărbători Ziua Europei, fiind vizibil impresionat de toate prezentările tinerilor.

Citeste si:

Facebook Comments