VIDEO! Romii au invadat curtea de la Mavromati

Bărbatul mutilat pe viață, duminică seara, după ce ar fi sărit din trenul Botoșani-București Nord, este de etnie romă. Imediat ce vestea s-a răspândit, mai mulți etnici au invadat curtea Spitalului Județean iar numărul lor a crescut considerabil în cursul zilei de luni. Jandarmii au încercat să evacueze curtea unității spitalicești și au aplicat mai multe sancțiuni.

În cursul nopții trecute, după ce un bărbat de etnie romă, a fost călcat de tren și transportat la spital, mai mulți minoritari au ajuns la Mavromati. Deși au fost informați despre starea pacientului, în loc să plece acasă, romii au preferat să rămână în părculețul din curtea unității spitalicești. Pentru ca activitatea cadrelor medicale și liniștea pacienților să nu aibă de suferit, s-a solicitat intervenția jandarmilor.

Jandarmii au aplicat în cursul nopții de duminică spre luni, 9 amenzi în cuantum de 3500 de lei. Etnicii au început să se certe între ei și au fost scoși din curtea spitalului .

După o noapte lungă, un bărbat a dormit pe spațiul verde iar de dimineață numărul celor ce au venit a crescut. Deși jandarmii încercau să îi convingă să părăsească zona, etnicii reușeau să ajungă înapoi în curtea spitalului pe poarta de acces de la Biserică.

În urmă cu un an de zile, la final de august, romii puneau sub asediu curtea Spitalului Județean, după ce un membru al etniei decedase într-un accident rutier. Cu aproximație 100 de minoritari au ocupat atunci curtea de la Județean, au consumat băuturi alcoolice și și-au jelit confratele.

Citeste si:

Facebook Comments