VIDEO! Rujeola face prăpăd la Botoșani

Autoritățile sanitare au intrat din nou în alertă. A izbucnit un nou focar de rujeolă, al treilea de la începutul acestui an, în județul Botoșani. De această dată este vorba despre un număr mare de îmbolnăviri în Parcul Tineretului din municipiul Botoșani. Personalul sanitar desfășoară o activitate intensă în aceste momente pentru limitarea numărului de îmbolnăviri și sfătuiește populația să se vaccineze.

După cele din Cătămărăști și Dorohoi,în municipiul Botoșani a izbucnit, săptămâna aceasta un nou focar de rujeolă. În jur de 10 persoane, copii și adulți, s-au îmbolnăvit și au intrat în atenția medicilor.

Focarul s-a declanșat la ghetourile din Parcul Tineretului și este evident vorba de copii nevaccinați care s-au îmbolnăvit și au transmis mai departe virusul.În momentul de față, în Parcul Tineretului a fost declanșată o adevărată desfășurare de forțe pentru limitarea numărului de îmbolnăviri.

Medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică sfătuiesc populația să vaccineze copiii, tocmai pentru a preveni apariția acestor focaruri de rujeolă.

Vă reamintim că rujeola este o boală care mai ales la vârsta adultă dar și la persoanele cu alte afecțiuni asociate poate reprezenta o problemă majoră de sănătate.

 

Citeste si:

Facebook Comments