S-a deschis Campusul Școlar de la Vorona

8 ianuarie 2017 va rămâne cu siguranță în istoria comunei Vorona.

Într-o zi cumplită de iarnă, s-a taiat panglica celui mai modern campus școlar din țară. Săli de clasă, laboratoare, ateliere, cantină, internat, locuințe pentru profesori, sunt doar câteva dintre dotări.

Este fără îndoială cea mai mare investiție a comunei realizată cu fonduri europene.

10 ani de așteptare pentru visul voronenilor!

În 2007 începea cu mare entuziasm construirea Campusului Școlar-Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt”. Investiția începută cu avânt s-a împiedicat în 2009, din cauza lipsei de fonduri, și nimeni nu mai spera atunci că proiectul va fi dus până la capăt. În 2014, în urma demersurilor guvernamentale inițiate de senatorul Doina Federovici, lucrările au prins din nou viață cu bani europeni. Iar în ianuarie 2017 s-a inaugurat cel mai modern campus școlar. Un sobor de preoți au sfințit cea mai importantă investiție a Voronei.

Cu emoție în glas și cu lacrimi în ochi, primarul Aurel Ștefan a trecut în revistă hopurile peste care a trecut până a ajuns în acest punct și a mulțumit celor ce s-au implicat și în special senatorului Doina Federovici.

Elevii vor beneficia de condiții moderne, de terenuri de sport , de ateliere tehnologice unde vor putea învăța o meserie și vor învăța într-un singur schimb. Cel mai important, liceenii din localitățile învecinate nu vor mai fi nevoiți să facă naveta pentru că vor dispune de 100 de locuri la internat.

Ba mai mult, la prânz copiii vor putea servi o masă caldă în cantina constrită în campus. În incintă a fost construit și un bloc cu 10 garsoniere pentru cadrele didactice.

Cei mai mici dintre voroneni și-au ocupat deja locurile în bănciile nou nouțe și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la școală după vacanța prelungită.

Investiția atinge 5,4 milioane de euro iar elevii vor beneficia deja de noul campus școlar chiar de miercuri, când revin din vacanța de iarnă.

Citeste si:

Facebook Comments