VIDEO! S-a lăsat cu lacrimi și scandal în ședința ”Cornișa”

Ping-pong politic cu deschiderea parcului de agrement Cornișa! La solicitarea aleșilor social democrați, consilierii locali și-au dat astăzi din nou întâlnire într-o ședință extraordinară pentru a discuta despre preluarea parțială a obiectivelor de la zona de agrement.

Întâlnirea ce ar trebui să aibă un rol constructiv, s-a transformat într-un meci politic, iar după mai bine de o oră de gâlceavă, proiectul a fost respins iar deschiderea zonei de agrement rămâne tot o necunoscută. Ba mai mult consilierii au refuzat să viziteze investiția.

Vorbe în vânt și pierdere de timp, cam așa se descrie succint întâlnirea consilierilor municipali. Discuțiile s-au învârtit asupra preluării parțiale a obiectivelor de la Cornișa.

În urmă cu aproape două săptămâni, social democrații au refuzat să aprobe un proiect privind preluarea acestor obiective pe motiv că s-ar produce o ilegalitate. Astăzi, membrii partidului roșu au convocat o ședință tocmai pentru a lămuri situația dar au ținut să evidențieze faptul că ei nu doresc nicicum să încalce legea.

Înainte de debutul ședinței, Flutur a propus retragerea proiectului și introducerea sub o altă formă.Spiritele s-au agitat în sală iar controversele politice și-au urmat cursul.

Este curiozitatea unui consilier local, care culmea, a făcut parte și din precedentul Consiliu Local, apropiat primarului Ovidiu Portariuc, dar fără cunoștință de cauză asupra celei mai mari investiții de acest gen din Botoșani. Iar curiozitățile au încercat să fie lămurite de managerul proiectului, Adriana Zăiceanu.

Trei luni, spune managerul proiectului, că ar mai dura lucrările la Cornișa dar constructorul nu a recunoscut niciodată public acest aspect. Scurt pe doi, doamna din fruntea primăriei susține că aleșii locali se tem să își asume preluarea acestei investiții.

Iar toate explicațiile care au durat mai bine de două ore nu au fost suficient de convingătoare pentru consilierii PSD. Social democrații consideră în continuare că o preluare parțială a obiectivelor de la Cornișa încalcă litera legii, motiv pentru care au votat împotriva și aproape că s-a lăsat cu lacrimi.

Noi discuții pe aceeași temă ar urma să aibă loc și săptămâna viitoare. După ședință, consilierii locali au fost invitați să viziteze zona de agrement dar niciunul dintre ei nu a prezentat interes pentru vizita în teren, fapt ce spune multe.

Citeste si:

Facebook Comments