VIDEO! S-a reaprins flacăra răscolei la Corni

La Botoșani a început sezonul protestelor.

Dacă în municipiul reședință de județ, de aproape o săptămână au loc manifestații contra Guvernului, și în comuna Corni s-a reaprins scânteia răscoalei. După ce în luna ianuarie sute de localnici au cerut demiterea edilului comunei, astăzi protestele au fost reluate în fața Primăriei. Oamenii cer autorităților să urgenteze organizarea unui referendum pentru a-și alege un alt primar.

Anul 2017 a început cu o adevărată răscoală în comuna Corni.

Nemulțumiți de activitatea primarului Dorel Dorneanu, sute de săteni au ieșit în stradă cerându-i demisia. Au fost strâns inclusiv numărul necesar de semnături pentru organizarea unui referendum. După o perioadă a acalmie la Corni, localnicii, pe fondul protestelor anti-guvernamentale din România au reaprins scânteia răscoalei. Aceștia vor ca autoritățile să grăbească procedurile pentru organizarea referendumului.

Zeci de corneni s-au adunat iarăși în fața Primăriei din localitate cu pancarte și steaguri.

Protestatarii spun că își doresc doar un singur lucru: să plece primarul Dorel Dorneanu și să-și aleagă un alt edil. Aceștia sunt nemulțumiți de felul în care primarul le vorbește cetățenilor dar și de faptul că nu au fost accesate suficiente proiecte cu finanțare europeană pentru modernizarea comunei.

 

Manifestații spun că s-au săturat și că nu vor să mai audă de primar.

Sunt revoltați și vor schimbări imediate. Aceștia acuză de nepotisme și de nereguli grave în Primăriei și pe raza comunei.

 

Numărul protestatarilor adunați astăzi în fața Primăriei Corni a fost mic față de momentul în care a izbucnit revolta la începutul lui ianuarie. Cei adunați spun că de vină sunt amenințările lansate la adresa sătenilor.

Prefectul Dan Nechifor spune că oamenii din Corni sunt aproape de organizarea referendumului.

Listele cu semnături se află la Autoritatea Electorală Permanentă. Există suspiciuni privind datele furnizate de aproximativ 100 de persoane, dar până miercuri va fi publicată o rezoluție. Din acel moment se va trece la organizarea referendumului.

Scânteia care a aprins focul revoltei la Corni a fost de fapt absența unei parade a costumelor și obiceiurilor tradiționale de iarnă, o mândrie locală a cornenilor.

Din acel moment oamenii și-au revărsat toate nemulțumirile la adresa primarului Dorel Dorneanu, de la problemele cu transportul gunoiului până la modul în care este administrată comuna.

 

Citeste si:

Facebook Comments