S-a stins o stea a muzicii populare

Încheiem anul 2016 cu o veste tristă!

Lumea muzicii populare este în doliu. Unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară s-a stins din viaţă la 78 de ani. Moartea l-a luat subit de lângă cei dragi printr-un atac cerebral. Familia îndoliată regretă pierderea suferită.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru toţi cei care l-au cunoscut sau i-au ascultat cântecele lui Alexandru Dumbravă. Originar din Suceava, artistul, a încântat publicul român cu melodii excepţionale şi care vor dăinui de-a pururi în inimile şi minţile iubitorilor de muzică populară.

Cântece precum “Din Suceava la Humor”, “Aseară şi alaltăseară” şi “Poftiţi gospodari la noi”, au adus bucurie şi emoţie pe chipurile a zeci de oameni. Acrestea au fost cele mai solicitate şlagăre .

Alexandru Dumbravă şi-a început activitatea de artist profesionist în anul 1960, în cadrul Ansamblului Folcloric “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Aici activa alături de Sofia Vicoveanca, de Traian Straton şi de apreciatul dirijor George Sârbu.

Nu după mult timp a cunoscut-o pe cântăreaţa de muzică populară Viorica Galan. Cea care i-a devenit soţie întemeindu-şi o familie frumoasă. Alături de acesta a cântat una dintre cele mai cunoscute piese : ‘’Sus paharul’’.

Contactată de către Somax tv, cea care i-a fost alături şi la bine dar şi în momente de cumpănă , Viorica Galan nu îşi putea stăpâni lacrimile.

Regretă enorm pierderea suferită şi are la adresa lui Alexandru Dumbravă numai cuvinte de laudă.

Citeste si:

Facebook Comments