S-a votat bugetul municipiului Botoșani

Consilierii municipali s-au întâlnit din nou astăzi în cadrul unei ședințe de îndată pentru a vota bugetul municipiului Botoșani pentru anul 2016.

Asta după ce ieri, în ședința ordinară aceștia nu au căzut la un acord iar bugetul nu a fost votat. Astăzi, aceștia au venit cu mai multe amendamente la proiectul de hotărâre propus de executivul Primăriei. Aceștia i-au mai propus primarului Ovidiu Portariuc să facă demersuri pentru contractarea unui nou împrumut și refinanțarea creditului luat de la IFC. Cătălina Lupașcu a propus executivului Primăriei că două dintre evenimentele ce urmează a fi organizate în acest an să fie unificate, pentru a mai scuti niște bani. Este vorba despre Crosul Primăverii și Cupa Primăriei la Sporturi, pentru care să fie alocați 20.000 de lei.

Ea a mai solicitat ca pentru inaugurarea Parcului Cornișa să fie alocați doar 10.000 de lei și nu 200.000 de lei câți erau prevăzuți în bugetul propus de Executivul primăriei. Ea a mai solicitat diminuarea sumei pentru servicii de comunicare din Primărie de la 65.000 de lei la 15.000 de lei. Iar cu acești bani, a propus consilierul liberal, să fie subvenționate locuințe sociale și pentru Olimpiada Consiliului Local. Cu câteva amendamente a venit și consilierul Eugen Țurcanu. Acesta a propus modificarea listei de investiții pentru anul 2016 cu finanțare parțială sau integrală din bugetul local și a listei pentru alte cheltuieli de investiții. Printre altele acesta a propus alocarea a câte 20.000 de lei pentru documentație pentru reabilitarea străzilor Vâlcele, Izvoarelor și Popăuți, câte 150.000 de lei pentru execuția lucrărilor pe străzile Vâlcelei și Izvoarelor și 200.000 pentru strada Popăuți.

Reacția reprezentanților Primăriei nu a întârziat să apară. Viceprimarul Cosmin Andrei acuzând că ceea ce au făcut liberalii nu este decât o acțiune politică și că ei nu au adus modificări de substanță proiectului bugetului propus de Executivul Primăriei, care nu a primit în ședința de ieri votul liberalilor. În cele din urmă bugetul a trecut cu amendamentele propuse de consilierii liberali.

Citeste si:

Facebook Comments